Årets Vendela

Årets Vendela är en person som driver företag med bas i Härnösand. Hen är en förebild och inspirationskälla för andra företagare och står också bakom Vendela Business värderingar om ett jämställt företagande.

Årets Vendela är ett pris som sedan 2014 delas ut årligen. Priset är ett av de största företagarpriser som delas ut i Härnösand och det är dessutom mycket hedersamt att bli utsedd till en inspirerande förebild för andra företagare. Summan ska Årets Vendela använda för att utveckla sitt företag eller sin kompetens.

Årets Vendela 2023

Årets Vendela 2023 är Marie Silfversten, Själandsgården AB!

"Marie Silfversten har följt sin övertygelse och byggt upp en blomstrande verksamhet. Hon har ett osvikligt engagemang i ett företag som arbetar med livsviktiga frågor för flickor/unga kvinnor. Själandsgården HVB-hem är en viktig mellanlandning där unga kvinnor ka ta sats ut i livet med stöttning av Marie och hennes personal."

 

Årets Vendela 2023 Marie Silfversten

Årets Vendela 2022

Årets Vendela 2022 blev Katarina Dufvenberg som drivit företag i 25 år och kommer använda prispengarna till att hjälpa fler företagare.

Motivering:

Katarina är en sann förbild för företagare. Hon inspirerar genom sitt utvecklingsfokus, strategiskt arbete för långsiktig kompetensförsörjning, miljömedvetenhet och stort engagemang för medarbetarna. Katarina är även en aktiv medlem i Vendela Business och bidrar med nya idéer för samverkan och gemenskap.

Katarina Dufvenberg driver Lastvagnsservice AB på Saltvikshöjden i Härnösand.

Fyra frågor till Katarina

1. Hur länge har du varit företagare?

25 år, heltid från 2013.

2. Hur kom det sig att du valde att bli företagare?

Jag är uppvuxen i ett företagarsläkte och älskar problemlösning ar och att jobba i motvind.

3. Varför är du medlem i Vendela Business?

Att nätverka och träffa andra kvinnliga företagare. Kan man hjälpa någon och göra skillnad är det en bonus. Vendela är viktigt ut ett kvinnligt och småföretagarperspektiv.

4. Du blev utsedd till Årets Vendela 2022, hur planerar du att använda pengarna?

Jag är helt klar med vad jag ska göra med pengarna. Kan inte berätta än men det kommer att visa sig vad jag har tänkt. Det handlar om att utbilda andra så mycket kan jag säga.

Tidigare vinnare av Årets Vendela