Om Vendela Business

Affärsnätverk för kvinnor som driver företag i Härnösand

Vendela business är ett nätverk som bevakar frågor som rör kvinnor som driver företag i Härnösand. Men framför allt träffas vi och har trevligt tillsammans!

Lär känna andra kvinnor som driver företag i Härnösand, träffa potentiella samarbets-partners och dela tankar och idéer med andra företagare. Tillsammans bygger vi ett bättre företagsklimat i stan!

Vendelas historia

5 februari 2013 träffades de två informella nätverken som fanns för kvinnor med företag i Härnösand och beslutade att skapa en gemensam ideell förening. Ena nätverket var företagare som deltagit i ett projekt för företagande kvinnor som kallades Mittnätverket. Det andra nätverket var ett gäng kvinnor med företag som träffades för att stötta och peppa varandra. De kallade sig Vendela då de träffades första gången 8 november, då Vendela har namnsdag.

12 mars 2013 hölls det första årsmötet och föreningen Mittnätverket Vendela bildades. Kristina Lockner var föreningens första ordförande. Mittnätverket Vendela blev medlemmar i Winnet Sverige och fick projektpengar bland annat för driva ett projekt för miljö och hållbarhet för kvinnor med företag.

Tanken med ett företagsnätverk för kvinnor var att organisera aktiviteter under ett och samma tak samt möjliggöra för större projekt. Sedan start har Mittnätverket Vendela arrangerat föreläsningar, workshops och utbildningar för medlemmar. Nätverket har även samverkat med systernätverk i länet.

År 2014 instiftades utmärkelsen Årets Vendela. Karin Jacobsson vann utmärkelsen och redan då var prispengarna 10 000 kr att använda till utvecklandet av sitt förtagande.

År 2022 beslutades det att Mittnätverket Vendela skulle göra ett namnbyte till Vendela Business för att förtydliga närverkets syfte. Som en del av detta togs ny logga, grafisk profil och hemsida fram.

Detta får du som medlem

Inspirerande och nyttiga mötesplatser

Som medlem i mittnätverket Vendela får du tillgång till våra mötesplatser där du kan inspireras, få kunskap, knyta kontakter och göra business.

Du får tillgång till reklamplats på vår Facebook sida Vendela Business. Posta öppettider, erbjudanden eller evenemang. Och dela gärna sidan med dina vänner så når vi fler. Vendela Business >>

Årets Vendela en inspirerande förebild

Du kan också nominera, och bli nominerad till, att prisas som årets Vendela. Förutom den stora äran och glädjen att erkännas som en inspirationskälla för andra, vinner årets Vendela ett utbildningsstipendium.

Ett aktivt affärsnätverk

Vi är drygt 50 företagare som är medlemmar i nätverket. Alltifrån nystartade och deltidsföretagare till dem som drivit företag i mer än 20 år. Du är varmt välkommen oavsett var på skalan du befinner dig. Medlemsskapet kostar endast 500 kr per år.

Nyfiken? Kom som gäst på en av våra luncher innan du bestämmer dig.

Varför ett nätverk för kvinnor med företag?

Det är fortfarande långt färre kvinnor än män som driver eget företag. Det vill vi ändra på!

Genom att lyfta företagande kvinnor hoppas vi kunna inspirera fler till att våga börja. Vi vill vara ett nätverk där kvinnor lyfter och stöttar varandra, utbyter idéer och utvecklas tillsammans.

Bland våra medlemmar hittar du allt från välkända företagsprofiler i Härnösand med många anställda till soloprenörer som driver sin verksamhet på deltid. Vi bjuder dessutom på en enorm bredd med allt från maskinservice och entreprenadverksamhet till hundträning, webbdesign, garnhandel och personlig träning – för att bara nämna några av de verksamheter våra medlemmar ägnar sig åt.

Har du en företagsidé eller har du redan startat och vill få mer pepp och en gemenskap? Välkommen som medlem i Vendela Business!

Var med och påverka

Du som är medlem kan påverka verksamheten i Vendela Business genom att önska det du behöver för att utvecklas eller för att lyfta något du inte anser gynnar ett jämlikt företagande. Ta kontakt med någon i styrelsen.

Bli medlem

Det kostar 500 kr per år att vara medlem i Vendela Business.
50 kr är medlemsavgift och 450 kr är serviceavgift (avdragsgill).

Vill du prova på först?

Om du inte är medlem men nyfiken på oss, är du varmt välkommen att vara med på en lunch. Kontakta oss och meddela att du vill komma som gäst.